Honlapkészítés lépései induló kisvállalkozásoknak

Honlapkészítés lépései induló kisvállalkozásoknak

Honlapkészítés lépései induló kisvállalkozásoknak

Szerző: |  | Dátum:

Egy induló vállalkozónál, akinek még sohasem volt weboldala gyakran visszatérő kérdés hogyan fog elkészülni a honlapja. Honlapkészítést, weboldalt tervezést többféleképpen is lehet csinálni attól függően, hogy mekkora a cég, milyen anyagi lehetőségekkel rendelkezik, mennyi idő alatt kell elkészülnie a weboldalnak és mik a céljai. Amin semmiképpen sem érdemes spórolni az a kutatási és tervezési szakasz, ami meghatározza a weboldal stratégiáját és ezzel a sikerességét.

Az alábbiakban leírtam a 7 lépésből álló honlapkészítési folyamatomat, amivel egy igényes, reszponzív, egyedi és célorientált weboldalt lehet létrehozni hatékonyan és megfizethető áron.

Tudom, hogy egy induló vállalkozásnál sok minden változhat, ezért fontosnak tartom, hogy az elkészült weboldal flexibilis legyen, és ne kelljen további hónapokat várni, és további százezreket kifizetni ha esetleg valamit változtatni kell az elrendezésben.

1. Ajánlatkérés

Amikor eldöntötted, hogy szeretnél egy weboldal csináltatni az induló vállalkozásodnak, akkor első lépésben vedd fel velem a kapcsolatot és írd le röviden milyen típusú vállalkozásod van és milyen weboldalra van szükséged.

Egy személyes, telefonos, skype vagy emailes konzultáción felmérem az igényeidet, megbeszéljük a weboldalra vonatkozó céljaidat és elképzeléseidet.

A felmérés alapján összeállítok egy részletes árajánlatot.

Amennyiben megfelel az ajánlat, megkötjük a szerződést, ahol pontosan leírom az elvégezendő feladatokat, kötelezettségeket mindkét fél részéről, határidőket és a fizetést.

2. Kérdőív 

A szerződés aláírása után küldök egy részletes arculat- és weboldal tervezési kérdőívet, hogy még több információt megtudjak a vállalkozásodról. Ha nem szeretsz kérdőíveket töltögetni, akkor ezt máshogy is meg tudjuk oldani.

3. Kutatás

A kérdőív kitöltése után elvégzem a piackutatást, ahol megvizsgálom a piacot, a vállalkozásodat, a célcsoportot, a legfőbb kulcsszavakat és a konkurenciát.

4. Tervezés

Amikor már megvannak az elképzelések arról, hogy mi lesz a weboldal célja, megbeszéljük a weboldal struktúráját, a funkciókat, a szövegekre vonatkozó követelményeket és kérni fogom a tárhelyhez való hozzáférést. Ha szükség van rá, akkor fogok ajánlani keresőoptimalizált szövegírással foglalkozó szakembert is. Amíg nincsenek meg a végleges szövegek nem nagyon érdemes belekezdeni a kivitelezésbe, mert aköré épül fel az egész weboldal.

Amennyiben a logót és más arculati elemek megtervezését is rám bízod, akkor első körben azok készülnek el. A logótervezés lépései bejegyzésben pontosan leírtam ennek is a menetét.

5. Kivitelezés

Miután minden fontos információt, szöveget, képeket és hozzáférést megkaptam tőled, feltelepítem a WordPress tartalomkezelő rendszert, megtervezem a weboldalt az arculat és a tartalom alapján, feltöltöm a szövegeket, képeket és megcsinálok minden szükséges beállítást.

6. Tesztelés és indulás

Amikor már körülbelül 90%-ra kész vagyok a weboldallal, belevonlak téged is, hogy együtt átnézzük milyen módosításokra van esetleg még szükség. Ha teljesen készen van az oldal, akkor letesztelem, hogy minden böngészőben és minden eszközön jól működik-e.

Miután te is átnézted, és jóváhagytad az indulást, beélesítem a honlapot és még 2 hónapig a rendelkezésedre állok ha esetleg még valamin kellene változtatni.

7. Átadás és karbantartás

Amennyiben úgy döntesz, hogy a későbbiekben te akarod karbantartani és kezelni a weboldaladat, egy személyes vagy skype beszélgetés alkalmával meg fogom neked mutatni a weboldal kezelését. Ha inkább nem szeretnél vele foglalkozni, akkor természetesen tudom vállalni a további karbantartást is.

 

A honlapkészítési folyamat az eddigi tapasztalataim alapján körülbelül 4-6 hetet vesz igénybe az ajánlatkéréstől az átadásig.

 

furrybirdworks-honlapkeszites-lepesei-infografika-web

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?